Trambulinozni nemcsak szórakoztató, hanem egészséges is

Gyerekként élvezettel ugráltál az óriási kerti trambulinon? Nos, ezt felnőttként is megteheted. Kiváló alternatívák vannak, ha felnőttként is hódolnál ennek az egészséges szórakozásnak. Íme, néhány a mini trambulinon való ugrálás egészségügyi előnyei közül!
Trambulinozni nemcsak szórakoztató, hanem egészséges is

A felnőttek számára a beltéri, mini trambulinon való edzés biztonságos és jótékony hatással van az egészségre. Ezek a kisebb, úgynevezett rebounderek kifejezetten az egyéni edzésekhez készültek. Az ugrálófelületük ugyanis alacsonyan helyezkedik el a talajhoz képest, ami nagyobb stabilitást biztosít, és csökkenti az esélyét, hogy az ugrás közepén lerepülj róluk.

1. Erőt épít

A célzott edzéstől eltérően a trambulin több izom együttes használatát igényli. Amikor ugrálsz, a tested teljes lendületét használod, ami az összes izmodat egyidejű munkára kényszeríti. Ez a fel-le mozgás a hasizmokon és a farizmokon át a láb- és hátizmokig mindent megmozgat.

2. Javítja a csontsűrűséget

Ahogy öregszünk, csontjaink törékenyebbé válnak, így nagyon fontos elkezdeni azokat a gyakorlatokat, amelyek javítják a csontsűrűségünket. Egy tanulmány kimutatta, hogy a trambulinisták csípő- és gerincsűrűsége nagyobb, mint társaiké. Természetesen a legtöbb ember nem versenytrambulinos – ám az adatok arra utalnak, hogy a rendszeres trambulinozás erősítheti a csontokat, ami csökkenti a csontritkulás esélyét.

3. Egyensúlyérzéket fejleszt

A csontsűrűség csökkenése növelheti annak valószínűségét, hogy eleséskor megsérülünk. Egy tanulmány azonban azt találta, hogy 3 és fél hónapnyi mini trambulinozás 35 százalékkal növelték az idősek azon képességét, hogy visszanyerjék egyensúlyukat, mielőtt elesnének. A visszapattanás jobb egyensúlyt, koordinációt és motoros készségeket alakít ki, ami különösen fontos lehet azoknak az embereknek, akiknél fennáll az esés veszélye.

4. Jót tesz a szívednek

A kardio tevékenység erősíti a szívizmokat, és csökkenti a vér pumpálásához szükséges munkát. A trambulinozás jó hatással van a nyugalmi pulzusszámra, a koleszterin- és triglicerid szinre nézve is, ami nagyon jó hír a szív egészségére nézve.

Kapcsolódó cikkek

Szempontok a konyhabútor kiválasztásakor

Szempontok a konyhabútor kiválasztásakor

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor konyhabútort vásárolunk?

Takarítás beköltözés előtt: ezekre figyelj!

Takarítás beköltözés előtt: ezekre figyelj!

Ha költözés előtt állsz, akkor tisztaságot kell varázsolnod a régi és az új otthonodban egyaránt.

Költözési útmutató családok számára

Költözési útmutató családok számára

A költözés ütemtervének elkészítése segíthet minimalizálni az egész folyamat stresszét.