Milyen kivitelezésű szekrénysort válasszunk?

Ha a szekrények festését tervezi, alaposan gondolja át, milyen anyagot választ. 15 évvel ezelőtt mindenki cseresznyefából készült szekrényt akart, míg 25 évvel ezelőtt a tölgy volt a sláger. A közelmúltban az éger volt a divat, és a juhar ma is népszerű választás.
Milyen kivitelezésű szekrénysort válasszunk?

Ezen anyagok bármelyike - és még sok más - megfelelő lehet az Ön számára, de ügyeljen arra, hogy előzetesen megtekintsen egy mintát, sőt, lehetőleg egy egész konyhát a késztermékből. Amint ugyanis megkezdődik a szekrénysor építése, már nincs visszaút.

A pácolt szekrényeknél a különböző fafajták eltérő erezetmintázatúak és különböző színárnyalatokat kínálnak. Az éger szekrényeknél például a csomós éger sokkal rusztikusabbnak tűnik, mint a tiszta éger, és a negyedre fűrészelt tölgy egyenletesebb mintázatot kínál, mint a hagyományos tölgy. Ha azonban a szekrényeit befesti, a fafajták nem befolyásolják a stílust.

Festés

Legyen szó foltról vagy festékről, az utolsó simítások tökéletesíthetik, de tönkre is tehetik a szekrényt. A legtöbb szekrény félig fényes bevonattal készül, de még speciális, autóipari minőségű felületek is kaphatók prémium áron, amelyek hihetetlenül tartós, egységes fényt biztosítanak.

A faanyag kiválasztásához hasonlóan a kivitelezés is nagyban befolyásolja a végeredményt. Ha szekrényei színe egyezik a díszlécek, az alaplap és a burkolatok színével, a szekrények hajlamosak egybeolvadni, míg a merészebb felületek kiemelik a szekrényeket.

A speciális felületek közé tartoznak a másodlagos színárnyalatot kínáló mázak, amelyeket gyakran az ajtópanel barázdáira és sarkaira visznek fel. Máskor az ajtókat szándékosan károsítják, hogy azok az öregedés illúzióját keltsék.

Az ajtó stílusa

A különböző stílusú ajtók számos gyártótól elérhetők. Ha szekrényeit egyedileg készíti, akkor mindegyiket mérlegelheti. A félig egyedi szekrényekhez kevesebb ajtóstílus áll rendelkezésre, de még mindig rengeteg a lehetőség. A raktári szekrényajtóknál természetesen azt kapjuk, amit látunk.

A szekrényajtó stílusa nagy hatással van a szekrények általános megjelenésére. Választhat nagyon modern, európai szekrényépítési stílust, de díszes ajtókat és fiókokat is, amelyek strapabíró kivitelben hagyományos, régies megjelenést kölcsönöznek.

Kapcsolódó cikkek

A saját kertünkben is jól érezhetjük magunkat

A saját kertünkben is jól érezhetjük magunkat

Nem kell ahhoz elutazni, hogy jól érezzük magunkat.

Milyen kivitelezésű szekrénysort válasszunk?

Milyen kivitelezésű szekrénysort válasszunk?

A felhasznált anyagok meghatározzák a tartósságot.