Nyári programok tizenéveseknek

Nyáron, gyakran elgondolkodunk azon, hogyan tölti majd a nyarat a tinédzser gyermekünk. Valószínűleg egyetlen szülő sem akarja, hogy a gyermeke a kanapén feküdjön és egész nap a telefonján lógjon. Mutatunk is néhány olyan nyári tevékenységet, amelyek még a tini gyermekünk érdeklődését is felkeltik!
Nyári programok tizenéveseknek

A tanév során a legtöbb tizenéves a házi feladatokkal és az iskola utáni tevékenységekkel van elfoglalva. A nyár folyamán azonban elegendő idő áll rendelkezésre, hogy a gyermek segítsen a házimunkában és a ház körüli tevékenységekben. Tegyük világossá az elvárásainkat és tudjuk meg, hogy milyen munkák is érdekelnék leginkább a gyermekünket.

Ha elég idős a gyermekünk, akkor az álláskeresés nagyszerű módja annak, hogy ezen a nyáron eltöltse az idejét. Ez alatt az idő alatt értékes készségeket is elsajátíthat.

Az önkéntesség is nagyszerű módja annak, hogy tinédzser gyermekünk hasznosan töltse el az idejét nyáron. Az önkéntesség során is nagyon sok új készséget sajátíthat el a gyermekünk.

A nyár remek alkalom a kikapcsolódásra, de az aktív életmódra is. Szülőként bátorítanunk kell a gyermekünket, hogy minél több időt töltsön el a szabadban.

A kempingezés egy nagyszerű mód arra, hogy tinédzser gyermekünk kötődjön a családjához és egy időre megszabaduljon a technológia eszközeitől. Ráadásul olyan készségeket is elsajátíthat, mint tűzrakás és gyújtás és sátorállítás.

A túrázás is egy nagyszerű mód az aktív életre, illetve a táj csodálatára. Ezzel a tevékenységgel is szorosabbá válhat a családtagok közötti kapcsolat, nem mellesleg még fizikai aktivitást is biztosít.

A grillezés is remek lehetőség egy-egy nyári nap eltöltésére. A gyerekünk segíthet az előkészületekben és még a barátait is áthívhatja. A grillezéssel a gyermek meg tanulhat sütni, főzni és segíti a szocializációt is.

A nyár tökéletes alkalom a kisebb-nagyobb kirándulásokra is. Ez lehetőséget biztosít a gyermek számára, hogy kötődjön a családjához és az új helyek felfedezésére.

A nyár arra is jó, hogy valami újat – új hobbi – próbáljon ki a gyermekünk. Bátorítsuk, hogy találjon egy új hobbit, ami érdekli és segítsünk neki az indulásban.

A főzés és sütés gyakorlása jó nyári programnak számít. Ezzel megismerheti a gyermek az egészséges ételeket és azok elkészítését.

Kapcsolódó cikkek

Nyári programok tizenéveseknek

Nyári programok tizenéveseknek

A tizenévesnek is remek nyári programokat szervezethetünk.

Hogyan segíthet a szülő, ha szomorú a gyereke?

Hogyan segíthet a szülő, ha szomorú a gyereke?

A gyerekek gyakran küzdenek szomorúsággal.