Kempingezik a család – biztonsági tippek

Nagy lehet az izgalom a családban, amikor a család először indul útnak kempingezni, túrázni a kisebb-nagyobb csemetékkel. A szórakozás elemi, azonban a biztonságra is nagy hangsúlyt kell fektetni. Mutatjuk is, hogyan!
Kempingezik a család – biztonsági tippek

Kempingezés előtt mindenféle holmit becsomagolunk. Ügyeljünk arra, hogy ne vigyünk túl sok holmit magunkkal, de azért készüljünk fel arra, hogy még nyáron is egyik napról a másikra lehűlhet a levegő. Csomagoljunk mindig melegebb holmikat is, főleg, ha kicsi gyerekkel utazunk, és ha az éjszakát a szabad ég alatt, pontosabban egy sátorban töltjük.

Ha túrázni szeretnénk a gyerekeinkkel, akkor mindig tartsuk őket szem előtt. Már otthon is tartsunk nekik egy kiselőadást, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha elcsatangolnak. Tanítsuk meg nekik, hogy semmiképpen se essenek pánikba, hanem maradjanak egy helyben és kiáltozzák a szüleik nevét, míg ő oda nem érnek. De az is jó ötlet, ha kapnak egy-egy sípot és ezzel jeleznek, ha mégis eltévednének.

Amikor túrázni, kempingezni megyünk, jó előre tervezzük meg, hogy milyen ételeket fogunk enni. Ennél már csak az ivóvíz kérdése a fontosabb. Soha ne igyunk kétes eredetű kutakból, forrásokból, folyókból. Ezért otthonról is vihetünk ivóvizet ballonkannákban, vagy tudjuk meg – már ezt is jóval az utazás előtt – hogy ha vadkempingezünk, hol van a legközelebbi hely, ahonnan friss vizet tudunk majd szerezni.

Az erdei kirándulások viccesek, mókásak és jó érzés a természetben pihenni és kikapcsolódni. Azonban a gyerekeknek azt is meg kell tanulniuk, hogy nem ehetnek meg semmilyen vadon termő bogyót és gyümölcsöt, hiszen nem tudhatjuk, hogy melyek mérgezőek.

Az erdei nyugalom mindenkinek jót tesz. Jólesik a természetben pihenni, relaxálni, de azért a kullancsokra mindig figyeljünk oda. Vagy használjuk a megfelelő szereket – figyeljünk oda, hogy mit kenünk a gyermekre – vagy minden este, lefekvés előtt alaposan nézzük át a gyereket, a gyerekeket, hogy nem tapadt - e a testükre kullancs.

Ha van egy megbízható barátunk, avassuk be, hogy hová megyünk, mikor indulunk, és mikor térünk haza, ha bármi baj történik velünk, legyen valaki, aki tudja, hogy hol tartózkodunk. Vigyünk magunkkal telefont, legyenek nálunk a szükséges telefonszámok és az elsősegély csomagról se feledkezzünk meg!

Kapcsolódó cikkek

Mi az a napelem?

A napelemekről általában

A napelem egy hasznos, környezetbarát találmány.

Kempingezik a család – biztonsági tippek

Kempingezik a család – biztonsági tippek

Mindig első a biztonság, még a családi kempingezésen is.

A környezetbarát otthon megteremtése

A környezetbarát otthon megteremtése

A környezetbarát otthon megteremtését is megtaníthatjuk a gyermekünknek.