Így öltözzetek okosan túrázáshoz!

A túrázás során nem szabad akármit viselni, hiszen fontos a ruha minősége, szellőzése és számtalan egyéb dolog is. Kattints és tudd meg, mire lesz szükséged.
Így öltözzetek okosan túrázáshoz!

Amikor túrázni indulunk nem mindegy, hogy milyen ruhát viselünk az út során. Ha nem a megfelelő ruhát választottuk, akár az egész utat rémálommá tudja választani. Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogy mit érdemes felvenni, ha kirándulni megyünk.

Így érdemes öltözni, ha túrázni indulunk

A következő tulajdonságok figyelembevételével el tudjuk dönteni, hogy milyen a megfelelő ruházat a túrázáshoz:

● Strapabírás

Az egyik legfontosabb dolog, hogy egy túra ruha strapabíró legyen. A túrák során sokszor adódik olyan helyzet, amikor a ruházat fizikai hatásoknak van kitéve, ezért fontos, hogy a dörzsölést, horzsolást, szúrós ágak által okozott sérüléseket különösebb probléma nélkül kibírja. Ezek az anyagok a ruhanemű márkától függően lehetnek, Cordura, Softshell, G-1000, laminált technikai anyagok.

● Rugalmasság és mozgásszabadság

Fontos tulajdonsága a túrázáshoz használatos ruházatnak a rugalmasság, hiszen kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy nagyobb mozgás szabadságra van szükség, mint általában, hiszen egy nyújtott lépés, fellépés, húzódzkodás esetén a ruházatnak engednie kell, ha megfelelő a szabása, és elasztikus anyagból készült.

● Gyors száradás

Nagyon fontos ismérve egy jó túra ruházatnak a gyors száradás. Akár egy patakba csúszás, egy eső, nedves aljnövényzet esetén átnedvesedett ruhában végig túrázni egy napot, nem kellemes, és nem is egészséges.

Viszont, ha a túraruházat anyaga gyorsan szárad, akkor a test hőjétől pár óra alatt megszárad. Ezért nem alkalmas a farmer vagy a pamut ilyen célra, mert strapabírók ugyan, de ha egyszer vizesek lesznek, csak napok alatt száradnak meg.

A műszálas anyagokat gyártó iparág hatalmasat fejlődött az utóbbi években, és már tudnak olyan műszálas anyagokat gyártani, hogy a nedvességet nem szívják be, így szinte azonnal megszáradnak. Ezeket a tulajdonságokat a szálak speciális szövésével is növelik, emellett teljesen bőrbarátok és az ezüst, valamint a gyapjú kombinálásával antibakteriálissá is tehetők, így kevésbé szagosodnak.

● Túra és praktikum

Ha fontos, hogy a hasznos dolgainkat könnyen elérhető helyen tudjuk,akkor örülünk a sok zsebes, könnyen pakolható, jól megtervezett túra ruházatnak. Ha kívülre szeretnénk rakni néhány cuccot, akkor jól jöhet néhány bújtató kabáton vagy nadrágon, nem életbevágók de a komfort érzetünket nagyban növelhetik.

● Variálható túraruhák

Nagyon ötletes ha a nadrágból, lecipzározva a szárát rövidnadrágot tudunk csinálni, ha a kabát menet közben mellénnyé alakul. De az is nagyon kényelmes, ha a kabát bélés, önálló kiskabátként funkcionál, és a külső kabát vékony esőkabátként is viselhető.

Hasonlóan kényelmes, ötletes túraruházatot szerezhetünk be a Brubeck ruha forgalmazásával foglalkozó webáruházban.

Összegezve

Napjainkban már lehetőségünk van, hogy a sportoláshoz megfelelő sportruházatot viseljünk, amit a műszálas anyagokat kifejlesztő technológia segítségével egyre kényelmesebbé, rugalmasabbá, strapabíróbbá és praktikusabbá tettek. A sokféle anyagból készült túra ruhákból óriási a választék, könnyen megtalálhatjuk a nekünk megfelelőt.

Kapcsolódó cikkek

Sportos stílus és optimum kényelem: Útmutató a női sportcipők világába

Sportos stílus és optimum kényelem: Útmutató a női sportcipők világába

Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a sportcipők, azonban a kiválasztásuk nem mindig egyszerű.

Így öltözzetek okosan túrázáshoz!

Így öltözzetek okosan túrázáshoz!

A túrázás során nem szabad akármit viselni, hiszen fontos a ruha minősége, szellőzése és számtalan egyéb dolog is. Kattints és tudd meg, mire lesz szükséged.