Költözési útmutató családok számára

A költözés ütemtervének elkészítése segíthet minimalizálni az egész folyamat stresszét.
Költözési útmutató családok számára

Az idővonalnak legalább négy héttel a költözés időpontja előtt kell kezdődnie és néhány nappal a költözés után véget kell érnie. Ennek ki kell terjednie a különböző feladatokra, beleértve a családtagokkal, valamint a háziállatokkal kapcsolatos feladatokat is. A sikeres költözés csapatmunka, és az időgazdálkodás a siker kulcsa.

Ha családdal költözik, gondosan kell gazdálkodnia a költségvetéssel. A költségek minimalizálásának egyik módja, ha csak olyan tárgyakat költöztet, amelyeket a jövőben is használni fog. Fontolja meg a nem kívánt tárgyak eladását vagy elajándékozását. Egy családi költözési ellenőrzőlista elkészítése megkönnyíti a feladatok nyomon követését.

Ha gyermeke elég idős, segíthet a saját holmijának összepakolásában. Még egy óvodáskorú gyermek is segíthet a saját hátizsákjának bepakolásában és munkájának ellenőrzésében. Egy másik módja annak, hogy bevonja gyermekét a költözés folyamatába, ha hagyja, hogy kutakodjon a környéken. Megnézhetnek videókat az új környék nevezetességeiről, és többet megtudhatnak az új otthonukról. Ez a felhatalmazás és a tulajdonlás érzését adhatja nekik.

A gyerekek segíthetnek a lomtalanításban is, és tanácsot adhatnak, hogy mit vigyenek magukkal. Házlátogatásokra is elviheti őket magával, hogy kikérje a véleményüket. Ha a költözés elég közel van, elviheti őket egy körútra a különböző házakba, míg ha új városba költözik, megmutathatja nekik a képeket az interneten, vagy virtuálisan körbejárhatja a különböző házakat. Ügyeljen arra, hogy az egész folyamat során folyamatosan tájékoztassa őket, hogy megalapozott döntést tudjanak hozni arról, melyik házban szeretnének élni.

Egy másik módja annak, hogy mindenki számára megkönnyítsük a költözési folyamatot, ha az utazás szórakoztató élményt nyújt. Próbálja meg az utazást egynaposra tervezni, és útközben megnézni néhány látnivalót. A gyerekek szeretnek új helyeket látni, ezért egy szórakoztató kirándulás megtervezése nagyon vonzó lehet. És ne felejtsenek el időt szakítani a régi barátokkal való újbóli találkozásra. Így az egész folyamat kevésbé lesz stresszes mindenki számára. Ha nem szeretne túl sok időt tölteni otthon, akár egy éjszakai kirándulást is tehet a gyerekekkel.

A gyerekeket magával vinni egy háznézésre nehéz lehet, különösen, ha az ország másik végébe költözik. Könnyebb lehet azonban, ha megengeded nekik, hogy megnézzék a ház online fotóit. Kérdezd meg tőlük, hogy milyen funkciókat szeretnének az új otthonukban. Ez segíteni fog abban, hogy rangsorolja, mit kell megvenni, és mit kell kizárni. A házlátogatás mellett elviheti őket egy vidám üzletbe is, hogy felcsigázza őket.

Ha nagycsaládosok költözését tervezed, tarts egy költözési ellenőrzőlistát. Ennek a listának konkrét feladatokat kell tartalmaznia, határidőkkel együtt. Ezenfelül hetente tartson megbeszélést minden érintett féllel, hogy nyomon követhesse az előrehaladást.

Szerző: Költöztetés.hu

Kapcsolódó cikkek

Milyen kivitelezésű szekrénysort válasszunk?

Milyen kivitelezésű szekrénysort válasszunk?

A felhasznált anyagok meghatározzák a tartósságot.

Lakberendezési tippek a hálószobához

Lakberendezési tippek a hálószobához

Ha szeretné, hogy hálószobája pihentetőbbé váljon, néhány fontos változtatást hajthat végre.

Költözési útmutató családok számára

Költözési útmutató családok számára

A költözés ütemtervének elkészítése segíthet minimalizálni az egész folyamat stresszét.