Takarítás beköltözés előtt: ezekre figyelj!

Ha költözés előtt állsz, akkor tisztaságot kell varázsolnod a régi és az új otthonodban egyaránt.
Takarítás beköltözés előtt: ezekre figyelj!

A takarítás beköltözés előtt fontos feladat, amely sokak számára stresszt és fejfájást okozhat. Azonban néhány egyszerű lépéssel megkönnyítheted az életedet és biztos lehetsz abban, hogy a lakás tiszta és rendezett lesz már a költözés előtt is. Ebben a cikkben olyan tippeket adunk, amelyek segítenek a takarítás megtervezésében.

Ellenőrizd az otthonodat a takarítás előtt

Az új otthonod még üres, itt könnyebb dolgod lesz, de ha hagytak hátra bútorokat a korábbi lakók, akkor ezekre is fordítsd figyelmet a felméréskor. Húzd el őket és győződj meg róla, hogy nincs-e mögöttük penész! A kiterjedt penész eltávolítása és végleges megszűntetése ugyanis nem egyszerű feladat és ha ebbe a kihívásba botlasz, akkor a beköltözés előtt derítsd ki, hogy mi okozza!

Nézz át alaposan minden felületet, ez sokat segíthet annak a felmérésében is, ha valahol felújítás lesz indokolt. A beköltözés után ez már sokkal macerásabb.

A takarítás előtt fontos, hogy ellenőrizd az otthonodat, és megbizonyosodj róla, hogy nincs-e olyan hely, ahol erősen piszkos vagy poros. A konyhában, a fürdőszobában és az egyéb helyiségekben is szemügyre kell venned a helyzetet. Ha vannak foltok vagy egyéb szennyeződések, akkor először ezeket távolítsd el azokat, majd kezd el a takarítást. Ilyen feladat jellemzően a régi csempe vízkőtlenítése.

Távolítsd el a port

Az új otthonodban valószínűleg rengeteg por lesz a felújítás után, amely eltakarhatja a padlót és a falakat. Használj porszívót és mopot, hogy eltávolítsd a port a padlóról és a bútorokról. A felújítás utáni takarítás erdményesebb és gyorsabb ha takarítógépet bérelsz. Az odaszáradt festékpöttyök és a fugák tisztítása kézzel való tisztítása ugyanis sokkal fáradtságosabb és hosszadalmasabb.

Ne felejtsd el a sarkokat és a nehezen hozzáférhető helyeket sem, amelyek gyakran elhanyagoltak a takarítás során. A por eltávolítása nem csak esztétikailag fontos, hanem a légminőséget is javítja, így egészségesebb környezetet teremthetsz magadnak az új otthonodban.

Takarítsd ki a konyhát és fürdőszobát

A konyha a legfontosabb helyiség az otthonodban, és az egyik legnehezebb terület a takarítás során. Az ételek elkészítése és fogyasztása során gyakran maradnak zsíros foltok és szennyeződések, amelyek eltávolításához alapos súrolás szükséges. Vesd be a legerősebb zsíroldó tisztítószert és tisztítsd meg a sütőt, a mikrohullámú sütőt, a hűtőszekrényt és a konyhapultot. Távolítsd el a zsíros foltokat és a maradékot, hogy tiszta és higiénikus környezetet teremts a konyhádban.

A fürdőszobában szintén a súrolásé lesz a főszerep, azonban itt a vízkővel kell megharcolni. Tisztítsd meg a csempéket, a zuhanykabint és a mosdót. Használj hatékony vízkőoldó tisztítószereket, amelyek eltávolítják a szennyeződéseket, és friss illatot biztosítanak a fürdőszobában.

Szanálj és lomtalaníts!

A takarítás során ne felejtsd el eltávolítani a szemetet és a felesleges tárgyakat is. A régi dolgok és a nem használt tárgyak csak helyet foglalnak és nehezítik a takarítást. Távolítsd el a felesleges dolgokat, és csak azokat tartsd meg, amelyeknek valóban van helye és szerepe az életedben.

Utolsó tanács: Kérj segítséget, ha szükséged van rá!

Ha túl nagy feladatnak bizonyul a takarítás a beköltözés előtt vagy szorít az idő, akkor ne habozz segítséget kérni. A barátaid vagy a családtagjaid is biztosan szívesen segítenek, és közösen sokkal gyorsabb a takarítás. Ha nincs olyan, aki segíthetne, akkor fontolóra veheted egy takarító szolgáltatás igénybevételét is, amely gyorsan és profin végez el minden takarítási feladatot.

Kapcsolódó cikkek

Lakberendezési tippek a hálószobához

Lakberendezési tippek a hálószobához

Ha szeretné, hogy hálószobája pihentetőbbé váljon, néhány fontos változtatást hajthat végre.

Takarítás beköltözés előtt: ezekre figyelj!

Takarítás beköltözés előtt: ezekre figyelj!

Ha költözés előtt állsz, akkor tisztaságot kell varázsolnod a régi és az új otthonodban egyaránt.