A saját kertünkben is jól érezhetjük magunkat

A boldogság kulcsa sok mindenben rejlik. Azonban nem egy-egy hely tesz bennünket boldoggá, hanem önmagunkban kell elsősorban keresni a boldogságot. Megelégedettek lehetünk akkor is, ha idén nem megyünk nyaralni, hanem csak a kertünkben töltjük a nyarat, avagy a szabadságunkat. Milyen módszerek léteznek arra, hogy otthon, a saját kertünkben is jól érezzük magunkat? Mutatjuk a válaszokat!
A saját kertünkben is jól érezhetjük magunkat

Ki mondta, hogy otthon nem lehet piknikezni? Nem csak maga az étkezés lehet jó móka, hanem az is, hogy a család együtt készíti el azokat a szendvicseket vagy salátákat, amelyek majd belekerülnek a piknik kosárba. A gyerekeknek nem drága nyaralásra van szükségük, hanem arra, hogy a család együtt töltsön el értékes perceket, órákat, azaz az együtt töltött időre azt lehessen mondani, hogy az minőségi idő.

A nyár esti csillagnézés szintén nagyon jó program, aminek szinte minden gyermek örül. Ha a szülő ismeri a csillagképeket és tud is mesélni erről a gyerekének, az csak hab a tortán, mert így a gyerekek nem csak annak örülhetnek, hogy az egész család együtt van, hanem így nagyon sok olyan ismeretre tehetnek szert, amit egyébként még az iskolában sem szereznek meg.

A régebbi időkben nem volt ennyiféle játék, mint napjainkban, mégis jól éreztük magunkat. Az utcabeli gyerekek bandába verődtek és fociztak, tollasoztak, a lányok babáztak, ugróköteleztek vagy fogócskáztak. Miért ne lehetne ilyen egyszerű játékokat játszani a kertben? A szülőkkel, a barátokkal, a barátaink gyerekeivel. Ezek olyan értékes pillanatok, amelyekre jó lesz visszaemlékezni és ez idő alatt sem olyan dolgokkal foglalkozik a gyerek, amellyel se nem fejlődik, se pedig a tudása nem gyarapszik.

A kertben is lehet kempingezni, csak egy olcsó sátor szükséges hozzá. A gyerekek imádni fogják, főleg, ha a kertben főzünk, szalonnát sütünk, azaz teljesen úgy viselkedünk, mintha csak egy valódi kempingben töltenénk az estét. A gyerekek így korán megtanulják, hogy nem attól leszünk stressz mentesek, ha luxusnyaraláson veszünk részt, hanem attól, ha szülők között megvan az a bizonyos összhang, ha a család bárhol van is, mindenütt jól érzi magát.

A gyerekek szeretnek kertészkedni is. Tanítsuk meg a kisebbeknek-nagyobbaknak, hogy milyen értékes dolog is a kertészkedés. Milyen csodálatos együtt nevelni a magból kikelt palántákat, majd milyen jó érzés zöldséget termelni és azt leszüretelni. A gyerekeket is mindenképpen vonjuk be a kertészkedésbe, hiszen így őket is jó érzés tölti el, hogy olyan ételek kerülnek az asztalra, amelyben az ő kezük munkája is benne van. Nem mellesleg, nagyon sok készségük és képességük is fejlődik.

Kapcsolódó cikkek

Takarítás beköltözés előtt: ezekre figyelj!

Takarítás beköltözés előtt: ezekre figyelj!

Ha költözés előtt állsz, akkor tisztaságot kell varázsolnod a régi és az új otthonodban egyaránt.

A saját kertünkben is jól érezhetjük magunkat

A saját kertünkben is jól érezhetjük magunkat

Nem kell ahhoz elutazni, hogy jól érezzük magunkat.

Szempontok a konyhabútor kiválasztásakor

Szempontok a konyhabútor kiválasztásakor

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor konyhabútort vásárolunk?