A saját kertünkben is jól érezhetjük magunkat

A boldogság kulcsa sok mindenben rejlik. Azonban nem egy-egy hely tesz bennünket boldoggá, hanem önmagunkban kell elsősorban keresni a boldogságot. Megelégedettek lehetünk akkor is, ha idén nem megyünk nyaralni, hanem csak a kertünkben töltjük a nyarat, avagy a szabadságunkat. Milyen módszerek léteznek arra, hogy otthon, a saját kertünkben is jól érezzük magunkat? Mutatjuk a válaszokat!
A saját kertünkben is jól érezhetjük magunkat

Ki mondta, hogy otthon nem lehet piknikezni? Nem csak maga az étkezés lehet jó móka, hanem az is, hogy a család együtt készíti el azokat a szendvicseket vagy salátákat, amelyek majd belekerülnek a piknik kosárba. A gyerekeknek nem drága nyaralásra van szükségük, hanem arra, hogy a család együtt töltsön el értékes perceket, órákat, azaz az együtt töltött időre azt lehessen mondani, hogy az minőségi idő.

A nyár esti csillagnézés szintén nagyon jó program, aminek szinte minden gyermek örül. Ha a szülő ismeri a csillagképeket és tud is mesélni erről a gyerekének, az csak hab a tortán, mert így a gyerekek nem csak annak örülhetnek, hogy az egész család együtt van, hanem így nagyon sok olyan ismeretre tehetnek szert, amit egyébként még az iskolában sem szereznek meg.

A régebbi időkben nem volt ennyiféle játék, mint napjainkban, mégis jól éreztük magunkat. Az utcabeli gyerekek bandába verődtek és fociztak, tollasoztak, a lányok babáztak, ugróköteleztek vagy fogócskáztak. Miért ne lehetne ilyen egyszerű játékokat játszani a kertben? A szülőkkel, a barátokkal, a barátaink gyerekeivel. Ezek olyan értékes pillanatok, amelyekre jó lesz visszaemlékezni és ez idő alatt sem olyan dolgokkal foglalkozik a gyerek, amellyel se nem fejlődik, se pedig a tudása nem gyarapszik.

A kertben is lehet kempingezni, csak egy olcsó sátor szükséges hozzá. A gyerekek imádni fogják, főleg, ha a kertben főzünk, szalonnát sütünk, azaz teljesen úgy viselkedünk, mintha csak egy valódi kempingben töltenénk az estét. A gyerekek így korán megtanulják, hogy nem attól leszünk stressz mentesek, ha luxusnyaraláson veszünk részt, hanem attól, ha szülők között megvan az a bizonyos összhang, ha a család bárhol van is, mindenütt jól érzi magát.

A gyerekek szeretnek kertészkedni is. Tanítsuk meg a kisebbeknek-nagyobbaknak, hogy milyen értékes dolog is a kertészkedés. Milyen csodálatos együtt nevelni a magból kikelt palántákat, majd milyen jó érzés zöldséget termelni és azt leszüretelni. A gyerekeket is mindenképpen vonjuk be a kertészkedésbe, hiszen így őket is jó érzés tölti el, hogy olyan ételek kerülnek az asztalra, amelyben az ő kezük munkája is benne van. Nem mellesleg, nagyon sok készségük és képességük is fejlődik.

Kapcsolódó cikkek

Wellness kényelem otthon, minőségi időtöltés a családnak

Wellness kényelem és minőségi időtöltés a családnak

El sem kell hagyni az otthonod, hogy az álmod valóra váljon.

Trambulinozni nemcsak szórakoztató, hanem egészséges is

Trambulinozni nemcsak szórakoztató, hanem egészséges is

Az ugrálás minden korosztálynak is ajánlható.

Szempontok a konyhabútor kiválasztásakor

Szempontok a konyhabútor kiválasztásakor

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor konyhabútort vásárolunk?